SØFART | Danske Sømands- og Udlandskirker

”Langt væk – men ikke alene” 

Sømandspræster og assistenter tilbyder de søfarende:


SKIBSBESØG

Vi bringer nærvær ombord. Søfarende beskriver besøgene som ”et frisk pust” og værdsætter
besøg fra sømandskirken.

 


SAMTALER

Vi tilbyder fortrolige samtaler. Vi er det lyttende øre over en kop kaffe, på en køretur eller ved en rundvisning på skibet – og intet emne er for stort eller småt. 
 CHAT 

Du kan også chatte anonymt og fortroligt med en sømandspræst. Find chatten - og læs mere her: www.samtalertilsøs.dk


 


INDKØB

Vi hjælper med ærinder. Henvend jer forud for anløb, hvis I mangler noget – så gør vi, hvad vi kan for at bringe det ombord.
 

 


UDFLUGTER

Tillader tiden det, arrangerer vi gerne udflugter. Ved travle og korte havneophold er et lift med os en nem adgang til shopping eller sightseeing. 

 


AVISER

I samarbejde med Sea Health & Welfare medbringer vi trykte aviser, usb eller en router med adgang til internet og digitale nyhedsmedier.

 


 

Aktuelle havne 2020

6 sømandskirker og sømandspræster i Gøteborg, Hamborg, Rotterdam, AlgecirasHong Kong og Singapore.

1 sømandsklub i Tanjung Pelepas knyttet til kirken i Singapore.

5 skibsbesøgende assistenter i Hamborg, Rotterdam, Hong Kong, Singapore og Pelepas.

Kontaktdata finder du ved at klikke herover på det ønskede sted.

Koordinering

Skibe og søfolk er altid velkomne til at henvende sig direkte til sømandskirkerne med forespørgsler om besøg, udflugter eller andet, som vi kan være behjælpelige med. Sømandspræster og assistenter gør også et opsøgende arbejde for at tilrettelægge skibsbesøg.

Årligt besøger sømandspræster og assistenter ca. 1.300 skibe, svarende til over halvdelen af de skibe, der anløber i de syv havnebyer.

Sammenhængen 

Alle sømands- og udlandskirker fungerer som selvstyrende og selvejende enheder, og de lokale kirkeråd er ansvarlige for kirkernes økonomi. Kirkerne er selvfinansierede, men Danske Sømands- og Udlandskirker bidrager med 90 og 100 % af sømandspræsternes løn og lønninger til de fleste assistenter. 

De øvrige omkostninger: Bolig, bil og anden drift finansieres af den danske menighed omkring kirken.

På de enkelte steder er der mere eller mindre søfartsindsats hhv. lokalt menighedsarbejde. Kirkernes økonomi, ud over løntilskud, fremkommer ved arrangementer og events, hvor der sælges fx smørrebrød og andre savnede, danske specialiteter. Julebasaren er den helt store indtægtskilde, hvor et utal af frivillige stiller op for at støtte kirken.

Sømandspræst på aftenarbejde (Rotterdam 2017)