OM DSUK

Vi er folkekirke i udlandet

Danske Sømands- og Udlandskirker er en støtteforening med medarbejdere over det meste af verden: i storbyer med mange danskere bosat, i havnebyer med danske skibsanløb og i Sydslesvig. For tiden har vi 42 præster, 10 assistenter og en forstander udsendt. Yderligere 50 steder i verden afholdes der dåb, konfirmation og højtidsgudstjenester. 

Vi arbejder som Danmarks og folkekirkens forlængede arm. Vi understøtter danskerne og deres liv uden for Danmark og på søen med kirke , kultur , fællesskab og beredskab, og vi har særlige indsatser for unge og sørfarende .

Vi har et tæt samarbejde med folkekirken i Danmark. Alle præster er underlagt tilsyn af en dansk biskop iht. kongelig resolution, og omtrent 1.000 danske menighedsråd er medlem af DSUK. 

Danske Sømands- og Udlandskirker er en kirkelig støtteforening, dannet d. 1. januar 2004 som følge af en fusion mellem Dansk Sømandskirke i fremmede Havne (1867) og Dansk Kirke i Udlandet (1919).

DSUK har haft en række kongelige protektorer, senest Dronning Margrethe II af Danmark. Efter tronskiftet 14. januar 2024 venter vi i spænding på Kongehusets udmelding.

Sådan hænger det sammen