PODCAST

Ny podcast-serie
Langt væk, men ikke alene


Danske skæbnefortællinger fra hele verden. Udgivet i samarbejdet med forlaget Eksistensen.

I podcast-serien Langt væk, men ikke alene tager du med ti danskere ti vidt forskellige steder hen i verden, og hører deres fortællinger – deres skæbneberetninger. Beretningerne er lige så forskellige som menneskene, der fortæller dem – men har alle én ting til fælles – et tilknytningsforhold til danske kirker ude i verden.

Lyt med hér eller find serien i din favorit podcast app under "Eksistensen podcast".



BERLIN | Wolfgangs historie

På banegården:  De vidste ikke, at de var på samme sted, samme dag. Wolfgang på 14 år var flygtet fra skolen i Polen da krigen rykkede nærmere, og hans far var som statsløs dansker på vej til fronten, tvangsudskrevet soldat til den tyske hær. De mødtes ikke den dag på banegården, eller nogensinde igen. Et nært forhold til Den Danske kirke i Berlin samt kærlighed til musikken blev Wolfgangs bolværk gennem livet.

 



PARIS | Karens historie

15 meter:  Så tæt var Karen Bangsgaard Mathiasen på den lastbil, der i 2016 pløjede sig igennem menneskemængden på Bastilledagen i Nice. Turen til Nice markerede afslutningen på et år som au pair i den franske hovedstad, Paris. For den kun 20-årige Karen blev året i Paris farvet af både stor sorg – for Karen nåede at opleve hele to terrorangreb i sin tid som au pair – men også af stor omsorg. Noget, som hun især mødte i Den Danske Kirke, Frederikskirken.

 

SYDNEY | Peters historie

Kongehuset gjorde udslaget : Verdensborgeren Peter Madvig, født på en sukkerplantage i Tanzania, bliver stærkt involveret i etablering af en dansk kirke i Australien efter besøg fra Kongehuset og salmesang på dansk. Peter har stor kærlighed til flere lande og flere kirker, men Frederikskirken i Sydney – opkaldt efter Kronprinsen – er nu alligevel den, der står hans hjerte nærmest.

 

BUENOS AIRES | Idas historie

Den ukendte familie: Det viser sig, at Ida har danske aner i Argentina. Helt ung rejser hun ud for at lære dem og landet at kende. Uden tanke for risici rejser hun rundt i månedsvis med en veninde. Den dansk-argentinske familie bliver et skønt helle for hende, og det samme gør kirken i Buenos Aires, hvor hun opdager en masse om sig selv.

 

DUBAI | Familien Krabbes historie

Hvor kommer du fra?  Et ret almindeligt spørgsmål, men i familien Krabbe er svarene mere komplekse. For hvor kommer man fra, hvis man er adopteret fra Cambodia, har boet to år i Singapore, to år i Danmark og to år i Dubai? Hør hvordan familien henter deres danske ståsted på andre måder, bl.a. gennem danske kirker i udlandet.

 

TORONTO | Mettes historie

Drømmen om Toronto: Helt fra barnsben drømte Mette om den kæmpe by i Canada. Senere skrev hun endda en roman, der udspillede sig i byen. Pludselig blev det muligt at flytte dertil i en årrække som medfølgende ægtefælle, og så blev drømmen både revideret og overgået af virkeligheden flere gange.

 

LONDON | Gunillas historie

Tvunget til et nyt liv:  Ulykken sender 30-årige Gunilla hjem og bo hos far og mor. Alle planer og hele hendes liv sættes på hold. Og hvordan starter man så forfra under nye betingelser? Gunilla flytter sig selv rent fysisk og finder undervejs en indsigt, der bliver til et fornyet livsmod.

 

SYDSLESVIG | Lis' historie

Hemmelig dansk: Lis på 10 år er tysk, men krigen og dens følger gør hende dansk af sind. Det er til gengæld ikke velset og må skjules. Men først skal hun og familien overleve bombardementet og beskyttelsesrummet i Hamborg i 1943. Hendes liv og rejse repræsenterer polerne fra fjendtliggørelse til samklang tæt på den dansk-tyske grænse.

 

BRUXELLES | Klaus' historie

Toppolitiker stod af ræset: Klaus Bondam røg i politisk modvind og heftig mediestorm efter kommunalvalget i 2009. Han endte med at sige sin borgmesterpost op og flytte til Bruxelles, væk fra politikken, væk fra medieballaden og væk fra sin ægtefælle. I Bruxelles fandt han en ny ro et overraskende sted.

 

BANGKOK | Mai's historie

Når det virkelig er svært: Mai var direktør i Eurocenter, hvor nødstedte danskere fra hele verden henter hjælp ved sygdom, ulykker og naturkatastrofer. Når virkeligheden bliver for svær at bære for en nødstedt, ringer de efter en udlandspræst. Hør Mai’s fascinerende historie om rejselyst, kæmpe udfordringer og et familieliv over en afstand på 8.000 km.